24/Uurs Theaterproject 13 & 14 september


Spelen in de hal van het nieuwe Centraal Station?

Op 13 en 14 september openen alle Rotterdamse cultuurinstellingen samen het culturele seizoen met een spektakel dat Rotterdam een etmaal lang doet zinderen. Op zondag verzorgt theaterwebrotterdam hiervoor een locatievoorstelling in de hal van het nieuwe Centraal Station. Maar liefst honderd amateur theatermakers gaan met elkaar aan het werk.

Concept en eindregie van de voorstelling is in handen van regisseur Francien Schraal.


Hoe

Een uniek multidisciplinaire locatieproject in 2 dagen: Amateurtheaterspelers en professionele theatermakers komen bij elkaar in een snelkookpan. Met als thema Stadsgeheimen maken zij een multi- disciplinaire performance. Muziektheater, dans, zang, fysiektheater, mime, maar ook theatervormgeving en videobeelden maken deel uit van het geheel. Zaterdag gemaakt, zondag gemonteerd en ‘s middags een Grande Finale: drie keer een spraakmakende voorstelling voor 24 Uur Cultuur publiek en de toevallige voorbijganger. Een project dat nieuwe samenwerkingen tot stand brengt binnen het amateur en professionele circuit en tevens het publiek enthousiast en nieuwsgierig maakt naar amateurkunst.

Programma:

za 13 sept 10:00 -17:00: repetities scènes in aparte workshops

zo 14 sept 10:00 - 13.00: montage van alle scènes tot een voorstelling

zo 14 sept 14:00 & 15:00 & 16:00: voorstelling


Locatie:

De nieuwe hal van het Centraal Station Rotterdam en diverse repetitieruimtes van de organiserende instellingen.


Workshops:

Er is keuze uit 6 verschillende disciplines voor meer informatie klik op het menu boven in de site of op de disciplines hieronder:

Beeldend Theater, Muziektheater, Mime, Theaterzang, Theaterdans en Vormgeving.


Werkwijze:  Er is een overkoepelend script dat is opgedeeld in scènes voor verschillende disciplines. Op zaterdag wordt aan deze onderdelen / scènes gewerkt in 6 aparte workshops. Je kiest als deelnemer dus voor één workshop die vanuit een bepaalde theaterdiscipline een aantal scènes maakt voor het geheel. Op zondag worden al deze onderdelen op de locatie gemonteerd tot een voorstelling onder leiding van Francien Schraal, zij heeft de eindregie.

Voor meer informatie over de inhoud van disciplines klik hier.


Kosten: <25j € 35,- / >25j € 50,-

Voor inschrijving en betaling klik hier of op inschrijven boven in het menu.


Voor vragen of meer informatie?:

Mirjam Veldhuijzen van Zanten  - theaterconsulent

info@theaterconsulent-rotterdam.nl

06 50403803


theaterwebrotterdam is een initiatief van TheaterNetwerk Rotterdam in samenwerking met SKVR, rotterdamscentrumvoortheater Hofplein Rotterdam en Theaternetwerk Delft